Installatie pastoor Rochus Franken

Op zondag 8 maart zal regiovicaris Lex van Deelen pastoor  Franken installeren als pastoor/moderator van de parochie H. Augustinus.

De installatie vindt plaats in een plechtige eucharistieviering om 11.00 uur in de H. Willibrordkerk aan de Rhijngeesterstraatweg in Oegstgeest. Daarna is er van 12.30-14.30 uur een welkomstreceptie in La France, naast de kerk.

Pastoor Franken heeft op zondag 26 januari jl. afscheid genomen van de parochie van de Heilige Willibrordus, die hij 11,5 jaar heeft geleid. Die parochie omvat de dorpen Hillegom, Lisse en De Zilk. Hij verhuist officieel per 1 maart van de St. Agatha-pastorie in Lisse naar de pastorie bij de H. Joannes de Doperkerk in Katwijk.

In het verslag over dit afscheid van Piet de Boer in De Hillegommer stond: pastoor Franken is optimistisch, maar ook realistisch. De kerken worden minder druk bezocht. Maar dat wil niet zeggen dat het geloof minder is. Hij wijst op gelovigen die in de kerk met verdieping bezig zijn en op het grote aantal vrijwilligers dat zich voor de parochie inzet.

In zijn slotwoord tot de gelovigen zei hij: “Lieve mensen, jullie hebben een fantastische geloofsgemeenschap. Ik heb het volle vertrouwen in de toekomst, want als mensen zo hard lopen voor hun gemeenschap en er zoveel voor over hebben, dan kan het toch niet fout gaan.”

We wensen pastoor Rochus Franken een even fantastische geloofsgemeenschap toe in Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar.