Welkom in de H. Laurentiuskerk

Vanaf zondag 14 juni mogen er weer publieke zondagsvieringen gehouden worden in de H. Laurentiuskerk aan de Leidseweg in Voorschoten. De weekvieringen starten op dinsdag 9 juni om 9.00 uur en donderdag om 19.00 uur.  In de maand juni nog met maximaal 30 gelovigen. In juli met maximaal 100. Vanwege het coronavirus zijn er allerlei maatregelen genomen. Natuurlijk zijn de bekende basisregels van kracht. De belangrijkste verandering is dat voor de vieringen op zondag en door de week gereserveerd moet worden. Hieronder leest u hoe dat in zijn werk gaat.

Plaats reserveren voor zondag

Reserveren past niet bij het gastvrije karakter van de kerk. Helaas is het nu wel nodig. Het reserveringssysteem is zo eenvoudig mogelijk gehouden. Aanvragen is mogelijk per telefoon of per e-mail vanaf maandag 8 juni om 9:30 uur.

Daartoe kunt u een e-mail sturen naar: kerkelijkbureau@rkvoorschoten.nl. Op maandag en woensdag kunt u tussen 9:30 en 11:00 uur ook bellen met het kerkelijk bureau op telefoonnummer 071-5612508. Uw aanvraag wordt omgezet in een ‘kaart’.

Zo eerlijk mogelijk

Op grond van het tijdstip van telefoon of email wordt een lijst met volgorde van reservering gemaakt.

Voorbeeld: er zijn 90 reserveringen in juni. In juni mogen we maar dertig mensen per viering toelaten. De eerste dertig op de lijst krijgen een kaart voor de aanstaande zondag . De tweede dertig voor de zondag daarop. Enz. enz. Zo willen we voorkomen dat altijd dezelfde personen in de kerk zitten, namelijk degenen die snel reserveren. Op deze manier komt iedereen aan de beurt, zij het misschien op een andere zondag. U kunt niet reserveren voor een bepaalde zondag.

Om een kaart te reserveren hebben wij uw naam nodig en het aantal personen waarmee u wilt komen. U kunt alleen reserveren voor uzelf en eventueel de leden van uw eigen huishouden. Kaarten worden bij voorkeur naar u gemaild maar kunnen ook opgehaald worden bij het kerkelijk bureau. Dat kan op de hierboven vermelde dagen en tijden . Kaart kan geprint meegenomen worden of op de telefoon laten zien.

Kaarten worden toegekend in volgorde van binnenkomst van de aanvraag. Als er geen plek is kunt u in aanmerking komen voor de volgende zondagse viering waarbij wel plek is.

Doordeweekse vieringen

Voor de doordeweekse vieringen is een kaart niet nodig. U moet zich voor deze vieringen wel aanmelden via bovenstaand e-mailadres of telefoonnummer omdat we ons aan een maximum van 30 personen moeten houden.

Openstelling kerk

Op de dagen dat er geen viering is blijft , vooralsnog , de kerk opengesteld van 11 tot 12 uur. Dat is op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Op de andere dagen is er een viering.

Livestream

De zondagse livestream van de Parochie Augustinus (katholieke kerken van Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar) blijft gewoon doorgaan omdat  nog niet iedereen naar de kerk komen. Op www.rkvoorschoten.nl vindt u wanneer de volgende livestream is. Ook vindt u daar meer informatie over het protocol met de genomen maatregelen en aanwijzingen voor in de kerk.

We zijn blij dat de vieringen weer opgestart mogen worden. De veiligheid van de kerkbezoekers is het allerbelangrijkste.