Zegening van alle voertuigen in Voorschoten

Op zondag 18 juli 12.30 – 13.00 uur worden op de parkeerplaats naast de Laurentiuskerk, Leidseweg 100 alle voertuigen gezegend. Ieder krijgt een klein aandenken en er zijn ter plekke beeldjes van de heilige Christoffel te koop. 

Als katholiek gebruik is de voertuigzegening verbonden met de verering van de heilige Christoffel, de patroonheilige van de reizigers. Zijn feestdag valt op 25 juli. Omdat de meesten dan al op vakantie zijn, vindt de voertuigzegening al op 18 juli plaats. 

De zegen kan aan een auto worden gegeven, maar ook de fiets, kinderwagen, scootmobiel en rollator zijn uiteraard welkom. 

Deze zegen is niet alleen voor het voertuig of bestuurder zelf, maar ook voor wie men onderweg tegenkomt. Dat het voertuig de bestuurder en inzittenden steeds veilig naar z’n bestemming en terug naar huis mag brengen, en goed onderhouden blijft. Wel zo prettig met de grote vakantie in aantocht.

Aansluitend is er een lunch met gezinnen in de tuin van de kerk. Ieder wordt verzocht zijn eigen lunch te verzorgen.

Een en ander is onder voorbehoud van de coronamaatregelen.