Advent Carol Service met de Leidse Cantorij

Voor het eerst na het begin van de corona-epidemie organiseert de Raad van Samenwerkende Kerken van Voorschoten een Advent Carol Service in de H. Laurentiuskerk, Leidseweg 98. Het bijzondere van deze Advent Carol Service is dat de anglicaanse kerk in deze dienst extra ruimte krijgt. Daarom zijn de liederen, Bijbellezingen en gebeden om en om in het Engels en het Nederlands. De Leidse Cantorij doet mee en geeft daarmee een extra dimensie aan de muzikale schoonheid van deze ‘service’. Dominee Bert Boter, diaken Peter Winnubst en reverend Ruan Crew treden in deze dienst op als voorganger. Maar helaas, omdat de covid-epidemie is teruggekomen, zullen slechts acht personen van de Leidse Cantorij zingen, een dubbel-kwartet. Bij de ingang zal gecontroleerd worden op de CoronaCheck-app. Verder is er een maximum negentig personen, zeker nu de anderhalve meter weer een verplichting is. Ook zal de dienst online worden uitgezonden; de link voor de livestream is https://youtu.be/_jc9OeS7qKo

Niettemin nodigen we iedereen graag uit deze dienst die een bijzonder karakter zal hebben in levende lijve bij te wonen.

Ds. Freek L. Bakker, Raad van Samenwerkende Kerken te Voorschoten