Palmpaasstok versieren vrijdag 8 april

Op zondag 10 april is het Palmzondag. Op deze dag vieren wij de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem. Uiteraard kan een Palmpaasstok daarbij niet ontbreken. De stok heeft de vorm van een kruis als verwijzing naar de kruisiging van Christus. Bovenaan zit een broodhaantje, verwijzend naar de drievoudige loochening door de apostel Petrus. Aan de stok hang je kleurige slingers, vruchten of noten. Op vrijdag 8 april is er van 16.00 uur tot 17.00 uur gelegenheid om je Palmpasenstok te versieren in het Bondsgebouw links van de pastorie bij de H. Laurentiuskerk. Stokken en versieringen zijn aanwezig. Het broodhaantje en snoepjes mag je er zelf thuis opzetten. Voor limonade en koekjes wordt gezorgd. We zullen dan ook kort het verhaal uitleggen.
Kinderen die thuis zelf een Palmpasenstok maken en versieren, kunnen die mee naar de kerk nemen. Op zondag 10 april om 11.00 uur begint de Palmzondagviering in de H.  Laurentiuskerk.  Kinderen met een Palmpaasstok kunnen 10 minuten eerder komen. We lopen in processie de kerk binnen. Dit is altijd een hele speciale gebeurtenis.