Messiah in H. Laurentiuskerk door koor Vox Clara

Op zondag 18 december om 14.00 uur zal in de H. Laurentiuskerk de Messiah van G.F Handel (1685-1759) worden uitgevoerd door een gemengd koor, gevormd door vocaal vrouwenensemble Vox Clara en projectzangers. Het koor wordt begeleid door Orkest Polyphonia en het geheel staat onder muzikale leiding dirigente Maria Rosenmöller.

De Messiah is een van de bekendste en mooiste oratoria uit de muziekgeschiedenis. Anders dan de Mattheus Passion verhaalt de Messiah over het hele leven van Jezus. Het stuk bestaat uit drie delen: geboorte en profetie, lijden en opstanding en Laatste Oordeel en redding van de mensheid. Geen evangelist als verteller, maar een afwisseling van prachtige koor- en solostukken.

De muziek van Handel is op en top barok. Zang en instrumenten spelen zowel in vreugde als in droefheid een ontroerend spel met elkaar. Van Mozart is de uitspraak dat Handel als geen ander effecten begrijpt; als hij kiest, treft hij doel als een bliksemschicht. De luisteraar zal dit zelf ervaren. Elke melodie weet te raken.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.voxclara.nl (€ 22) of aan de zaal (€ 25). Kinderen t/m 18 jaar zijn gratis.