Palmpasenstokken maken vrijdag 31 maart

Op Palmzondag 2 april vieren wij de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem.

Uiteraard kan een Palmpaasstok daarbij niet ontbreken. De stok heeft de vorm van een kruis als verwijzing naar de kruisiging van Christus. Bovenaan zit een broodhaantje, verwijzend naar de drievoudige loochening door de apostel Petrus. Aan de stok hang je kleurige slingers, vruchten of noten.

Op vrijdag 31 maart is er van 16.00 uur tot 17.00 uur gelegenheid om je Palmpasenstok te versieren in het Bondsgebouw naast de pastorie van de H. Laurentiuskerk. Stokken en versieringen zijn aanwezig. Het broodhaantje en snoepjes mogen de kids er zelf thuis opzetten. Voor limonade en koekjes wordt gezorgd. We zullen dan ook kort het verhaal uitleggen.

Kinderen die thuis zelf een Palmpasenstok maken en versieren, kunnen die mee naar de kerk nemen en meelopen in de processie. Op zondag 2 april om 11.00 uur begint de Palmzondagviering in de H.  Laurentiuskerk. Dit is altijd een hele speciale gebeurtenis.

Met Pasen op zondag 9 april om 11.00 uur is de Gezinspaasviering in de Laurentiuskerk.
Wij zouden het fijn vinden als jullie komen! 

De Gezinsmiswerkgroep