Voertuigzegening: zondag 9 juli om 12.00 uur

Op zondag 9 juli om 12.00 uur zal Bisschop van Luyn op de parkeerplaats naast de Laurentiuskerk, Leidseweg 100 alle voertuigen zegenen. Dit vindt alweer de vierde keer plaats. Ieder krijgt een klein aandenken en er zijn ter plekke beeldjes van de heilige Christoffel te koop. 
Als katholiek gebruik is de voertuigzegening verbonden met de verering van de heilige Christoffel, de patroonheilige van de reizigers. Zijn feestdag valt op 25 juli. Omdat de meesten dan al op vakantie zijn, vindt de voertuigzegening al op 9 juli plaats. Zeker met de allerkleinsten achterin, kunnen we maar niet voorzichtig genoeg zijn. De zegen kan aan een auto worden gegeven, maar ook de kinderwagen, scootmobiel, (elektrische) fiets en rollator zijn uiteraard welkom. Deze zegen is niet alleen voor het voertuig of bestuurder zelf, maar ook voor wie men onderweg tegenkomt. Dat het voertuig de bestuurder en inzittenden steeds veilig naar de bestemming en terug naar huis mag brengen, en goed onderhouden blijft. Dat is wel zo prettig met de grote vakantie in aantocht.