Bisschoppelijke Adventsactie

Kaart niet beschikbaar

Datum / Tijd
za 28 november - vr 25 december
00:00

Categorie


ADVENTSACTIE 2020: Delen smaakt naar meer!

De armoedeval wordt het ook wel genoemd: de vicieuze cirkel van armoede, ondervoeding, ziekte, gebrekkige opleiding en weer armoede. De armoedeval krijgt mensen al op jonge leeftijd in haar greep en slechts weinigen weten eraan te ontsnappen. Ondervoeding is de belangrijkste schakel in deze cyclus, waarvoor met name vrouwen en kinderen kwetsbaar zijn. Adventsactie wil daar iets aan doen. Ze steunen dit jaar diverse projecten die ervoor zorgen dat gezinnen zelf groenten, granen en fruit kunnen verbouwen en op die manier beschikken over gezond en gevarieerd voedsel. Daarmee willen ze de vicieuze cirkel helpen doorbreken….

De MOV van de parochie H. Augustinus heeft dit jaar gekozen voor het deelproject: Voldoende en gezond voedsel voor kinderen in Nicaragua

In Palacagüina, een van de armste en droogste gebieden in Nicaragua, leven gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen. De lokale organisatie Octupan leert gezinnen met duurzame landbouwtechnieken van hun land te leven. Adventsactie geeft hen een steuntje in de rug. Kleinschalig en toegewijd.

Meer informatie op de poster en informatiefolders achter in de kerk en natuurlijk op www.adventsactie.nl.

Wilt u dit project steunen? Uw bijdrage is enorm welkom. U kunt uw gift doneren in de olifanten in de kerk, via de 2e collecte in de Givt-app of overmaken op rekeningnummer NL89 INGB 0653 1000 00 t.n.v. Adventsactie, Den Haag.