Kerst-/orgelconcert

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
zo 17 december
20:00

Locatie
H. Laurentiuskerk
Leidseweg 98
2251 LG Voorschoten

Categorie


Drieklank vertolkt Missa Simplex van Hendrik Andriessen

Op zondagavond 17 december zal in de Laurentiuskerk de Missa Simplex worden uitgevoerd, die Hendrik Andriessen in 1928 componeerde voor mannen- of vrouwenstemmen.
De mis zal a capella worden uitgevoerd door Drieklank, een zangtrio bestaande uit Judith Lorand (sopraan), Liduin Mora (mezzosopraan) en Dorien van Rumt (alt), alle drie geschoolde zangstemmen met ruime ervaring als soliste en in diverse ensembles. Liduin Mora is lokaal bekend als lid van het Laurentiuskoor en als soliste bij de Kerst- en Paasmissen.
Hendrik Andriessen (1892-1981) nam zich al jong voor om de liturgische muziek in de Katholieke Kerk een nieuw elan te geven en naast de liturgische eisen ook de muzikale kwaliteit hoog te houden. Wel paste hij de bezetting van de stemmen aan, afhankelijk van de beschikbare koorstemmen en de kwaliteit van het orgel ter plekke. Zijn vroege liturgische werken werden als heel avantgardistisch ervaren.
De dochter van Hendrik, Caecilia, heeft Drieklank gecoached bij het instuderen en zal aanwezig zijn bij de uitvoering.
De verschillende delen van de Mis zullen worden afgewisseld met orgelspel door Jos Laus, die bekend is als vertolker van werken van Hendrik Andriessen. Daarnaast zullen bekende en minder bekende kerstliederen worden gezongen door Drieklank afwisselend a capella en begeleid door Jos Laus op het orgel.

De toegang is vrij. Er is een collecte bij de uitgang.